• Şeyhsinan Mah. Arpalık 2. Sok. No:50 Çorlu / Tekirdağ

Cam Balkon Isı Yalıtımı Çorlu Dekorasyon

Cam Balkon Isı Yalıtımı Çorlu Dekorasyon


 İyi yalıtılmış olan bir ev, konforlu yapıda ev demektir. Kışın yalıtımsız olan duvarın iç yüzü, yalıtımlı duvardan 4 ile 8 derece daha soğuk olabilmesi mümkündür. Ülkemizde harcanan toplam enerjinin sadece yüzde 26′sının binalarımızda ısınma amaçlı kullanıldığı biliyormuydunuz. Hesaplamalara göre tüm binalarımızda ısı yalıtımı uygulamaları yapılması halinde yılda 3 milyar dolarlık bir tasarruf sağlanabilmektedir. Cam Gelen Isı yalıtımının binanın yapım aşamasındaki maliyeti, bina maliyetinin yüzde 2′si ile yüzde 5′i arasındadır. İnşaat aşamasında cam ısı yalıtımı yapılmış bir binada düşük kapasiteli kazan, klima, küçük radyatör ve tesisat kullanılacağı için yatırım ve işletme maliyeti düşmektedir. Çorlu dekorasyon cam Isı yalıtımı için yapılacak harcamalar, sağlanan enerji tasarrufu ile 2-5 yıl içinde kendini geri öder. 

 Isı yalıtımı ülke ve aile ekonomisine büyük tasarruf sağlamakla birlikte daha az yakıt tüketerek atmosfere salınan kötü kirleticilerin azalmasına ve çevre korunmasında da önemli katkıda bulunurlar. Can Yalıtımının Önemi Basit yalıtım işleri birkaç özel takım kullanılarak evlerinde oturan kişiler tarafından da yapılabilir. Para tasarrufları ve iş memnuniyetinin her ikisi de yüksek olabilir. Bazı yalıtım uygulamalarının, özellikle etrafı çevrili duvarlar ve çatıların, özel ekipmana sahip uzman ekipler tarafından yalıtılması gereklidir. Hava sızıntıları mutlaka önlenmelidir. Bunların yanı sıra, evin havasız kalmasına yol açmamak için yeterli havalandırma tekniklerimiz ile her zaman havalandırmak gereklidir. Çoğu evlerde, hava kaçağını önledikten sonra bile, yeterli bir sızıntıya izin verilmektedir. Ayrıca, banyo ve mutfaklarda sıcak su akarken ya da elbiseler kurutulurken ortaya çıkan su buharının oluşturacağı yoğuşmalar direk penceredeki camlara yapışır ve pencereleri açarak, hava sızıntısı olan mutfak ve banyo camlarını kullanarak azaltabilirsiniz. Nemin evin diğer odalarına sıçramasını engellemek için, bu odaların iç kapıları kapalı tutulmalıdır. Malzeme Seçiminin Önemi Hava sızıntısını önleyen ürünlerin çoğu, pek pahalı değildir. Ancak kullanılan bu malzemelerin kalitesi önemlidir ve en ucuz olanı değil en uygun olanı seçilmelidir. Yalıtım bantları, fırçalar, ince lastik, plastik veya metal parçalar, şekilli parçalar, contalar ve macunlar, hava sızıntısını önleyen malzemelerdir. Bu malzemeleri kullanarak önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Evinizde, apartmanınızda, işyerinizde, kısacası yaşadığınız her ortamda, önemli ölçüde ısı kaybına neden olmasına karşın, yalıtımın en kolay uygulanabileceği yerlerin başında çatılar gelir. Etkin bir çatı yalıtımı yaparak enerji faturalarınızda yüzde 20′den daha fazla tasarruf sağlayabilirsiniz.

 Eğer çatınızda şu anda hiçbir yalıtım yok ise, yalıtım yaparak, ödediğiniz parayı 2-3 yıl içinde geri alabilirsiniz. Çift Cam Kullanın Isınızın yüzde 10′dan fazlasını döşemelerden kaybedebilirsiniz. Ayrıca, döşeme tahtalarıyla etek tahtaları arasındaki boşluklar hava akımlarına neden olur. Döşeme tahtaları altındaki kirişlere kolayca girilebiliyorsa, kirişler arasındaki boşlukları yalıtım malzemesiyle doldurarak, alttan yalıtım yapabilirsiniz. Tek camlı pencerelerden olan ısı kaybı, yalıtımsız bir evin toplam ısısının yaklaşık olarak yüzde 20′sidir. Çift cam kullanarak, bu kaybınızı yarıya indirebilirsiniz. Işınım yayma oranı düşük olan camları kullanarak, ek bir tasarruf sağlayabilirsiniz. Burada, şunu göz önünde bulundurmanızda büyük yarar vardır. Çift cam uygulamasında, düzenli olarak ısıtılan (örneğin oturma odası) gibi yerlere öncelik verin. Daha serin tutulan yatak odası gibi yerlerden önce oturma odalarına yalıtım uygulayın. Kapı çerçevesi etrafındaki çatlaklar çok fazla ısı kaybına neden olacağı için, sızdırmaz kapıların kullanılması büyük önem taşır. Kapının tabanı boyunca 6 mm’lik bir çatlak, oturma odanızın duvarındaki 75×75 mm boyutundaki bir delik kadar ısı kaybına neden olabilir. Bu yüzden çatlakları kesinlikle onarmanız gerekir. Cam Balkon İle Yalıtım Evlerimizin dışarıya açıldığı noktalar ısı yalıtımına en fazla ihtiyaç duyulan kısımlardır. 

Cam balkon sistemleri ile balkonlarınızı sadece yaz aylarında değil kış aylarında da bir oda sıcaklığında kullanabilirsiniz. Cam balkon ile oluşturacağınız alan sayesinde havada oluşan iklim değişimlerine karşı önlem almış olursunuz. Kullanılan 8 mm ve ya 10 mm Temperli camlar ile en sert rüzgarları bile engelleyebilirsiniz. Sağanak yağmurlarda evinizin içine yağmur girmemesini cam balkon ile engelleyebilirsiniz. Çatı yalıtımı, yakıttan yüzde 20 ekonomi sağlar Dışarıya açılan kapı ve pencereler, yapıştırma bantları veya metal sızdırmazlık elemanlarıyla sızdırmaz yapılabilir. Kapıların dipleri için, lastik veya fırça contalar kullanılmalıdır. Bu malzemelerin satın alınması ve montajı kolaydır. Kaliteli malzemelerin fiyatı biraz yüksektir. Ancak bunlar daha uzun ömürlüdür. Her kış başında, içeriye giren soğuk havayı hissetmek için avucunuzun içini tutarak kapı ve pencerelerin sızdırmazlığını kontrol edin. Döşeme tahtalarınız arasındaki ve döşeme tahtalarıyla etek tahtaları arasındaki boşlukları, gazete kağıdı, macun veya plastik tahtayla kapatabilirsiniz. Çift camı pahalı buluyorsanız, onun yalıtım performansına yakın, ekonomik ve uygulanması kolay yalıtım yöntemlerini kullanabilirsiniz (Örneğin pencere çerçevelerine gergin olarak yapıştırılmış levhalar). Perdelerinizin radyatörlerin üstünü veya önünü kapatmasını önleyin. Bu, ısının pencerelerle odadan dışarıya geçmesine neden olur. Kalın astarlı perdeler, kaçan ısının önlenmesinde en iyisidir. Ayrıca, duvardan duvara halılar, döşemeden kaçan ısıyı kesmeye yardımcı olur. Evinizde çatı varsa yalıtmanız, yakıta ödediğiniz paradan yüzde 20 tasarruf sağlayacaktır. Kullanmadığınız herhangi bir baca varsa onu kapatmak iyi bir fikirdir. Böylece yukarı kaçan ısıyı ve aşağıdan gelen soğuk hava çekişini durdurursunuz. Güneş en büyük ısı kaynağımız olup en ucuzudur! Bundan ötürü, diğerlerinden daha fazla güneş alan pencerelerinizin perdelerini açarak güneşten yararlanın.