• Şeyhsinan Mah. Arpalık 2. Sok. No:50 Çorlu / Tekirdağ

Tekirdağ Panjur

Tekirdağ Panjur

Panjur Nedir

Her ürünün kendi avantajları vardır ve güzeldir. Alüminyum panjurlar; ses yalıtımı ve hırsızlığa karşı koruma için olduğu kadar, hava koşullarından koruması, güneş ışınlarını kırması ve ısısal izolasyon sağlaması yönünden de gerçek bir yapısal çözüm sunmaktadır.

Panjur: plastik, metal ya da ahşaptan yapılmış ve çift kanatlı, pencere üzerine takılan, tamamen pencereyi dış etkenlerden koruma amaçlı yapılmış düzenektir.

Panjurun diğer bir güzel özelliği ise dışarıyı gören kişinin dışarıdakiler tarafından görünmemesidir. Bir nevi film özelliği taşır. Basit panjurlarda birçok menteşeler ile birleştirilmiş çok sayıda kanat bulunur. Açılır kapanır özelliğe sahiptir.

Alüminyum panjurlar ile ısısal izolasyon kış mevsiminde %25'e kadar arttırılabilir.

Manuel monoblok panjurlarda motor yoktur. Hareket, çekme kordonu yani ip yardımı ile el yardımıyla verilir. Mekanizma çekilerek veya bırakılarak panjur lamellerinin yukarı-aşağı hareketi sağlanmaktadır. Yarı otomatik ve tam otomatik monoblok panjurlarda motor vardır. Elektrik enerjisi ile çalışırlar. Yarı otomatik motorlu panjurlarda hareketi başlatmak için pencerenin yakınında duvar üzerine yerleştirilmiş anahtar kullanılır. Tam otomatik monoblok motorlu panjurlarda ise uzaktan kumanda aleti mevcuttur. Bu sistemde; aynı mekandaki panjurların birlikte veya ayrı ayrı çalıştırılması mümkün olabilmektedir.


Panjur Çeşitleri

Manuel panjurlar genel olarak 50 cm. altında kalan pencerelere veya bölünerek bu ölçü altında kalmış pencerelere uygulanır. Makaslı panjur sistemlerinde de manuel(ipli) ve makaslı panjur kullanılmak zorundadır. Makaslar ileri doğru açık olduğu zaman motorlu panjur çok da sağlıklı bir şekilde çalışmaz ve panjuru açıp kapatırken problem çıkarabilir.

Monoblok Motorlu Panjur
Manuel Makaslı Panjur(ipli)
Yarı otomatik motorlu monoblok panjurlar
Tam otomatik motorlu monoblok panjurlar