Neden Isı Yalıtımlı Alüminyum Pencere

Bize Ulaşın

Cam balkon, ofis bölme, cam ofis bölme ve tente hizmetlerimizle ilgili her türlü sorunuz için sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Uzman ekibimize danışmak ve detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçin. Müşteri memnuniyeti bizim önceliğimizdir

Neden Isı Yalıtımlı Alüminyum Pencere

Alüminyum pencereler, evler de dahil olmak üzere dünyanın en yüksek yalıtım standartlarını karşılayabilmektedir. Alüminyum doğrama, ısı yalıtımlı ve ısı yalıtımsız olarak farklı şekillerde üretilebilmektedir. C 60 yalıtımsız profiller ve Aldokss yalıtımsız profiller gibi çeşitli alüminyum profilleri mevcuttur. Günümüzde evlerde, işyerlerinde ve fabrikalarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Alüminyumun Kolay Bakımı ve Kimyasal Direnci

Alüminyumun bakımı oldukça kolaydır. Doğası gereği yüksek bir kimyasal dirence sahip olan alüminyum, temizliği ve bakımı açısından ahşap ve vinil (PVC-u) pencerelere göre son derece avantajlıdır. Vinil pencerelerin ilk günkü görünümlerine kavuşmaları için 6 ayda bir alkalin deterjanlarla silinmeleri gerekirken, alüminyum yağmurla bile temizlenebilir. %100 geri dönüşümlü, doğal ve çevre dostu olan alüminyum, geri dönüşümünde %90 enerji tasarrufu sağlar. Yani geri dönüşümü için harcanan enerji, birincil üretim için harcanan enerjinin sadece %10’udur. Alüminyum hurdaların geri dönüşümü sayesinde 85 milyon ton sera gazı emisyonundan tasarruf edilir. Ayrıca kurşun, civa gibi zehirli ve kanserojen maddeler içermez ve yangında zehirli gaz salınımına yol açmaz.

Alüminyumun Yangın Yönetmeliğine Uygunluğu

Alüminyum doğrama pencereler, yangın yönetmeliğine uygundur. Bayındırlık Bakanlığı’nın hastane ve okul projeleri gibi şartnamelerinde alüminyum doğrama kullanılması zorunlu tutulmaktadır. Isıya karşı dayanıklılığın yanı sıra, kıvılcım ve zehirli gaz çıkarmaması da yalıtımlı alüminyum pencerelerin önemli bir özelliğidir.

Isı Yalıtımlı Alüminyum Pencereler

PVC-u pencereler, yangın durumunda hayati tehlike arz eden asit tuz gazları ve dioksin gazları salabilir. Ancak, alüminyum pencerelerde kullanılan alüminyum profiller termal olarak bölümlendirilir. Isı yalıtımlı alüminyum profiller, iç mekana ve dış mekana temas eden alüminyum profil parçalarının plastik ısı yalıtım bariyerleri aracılığıyla birbirlerinden ayrılmasıyla ısı yalıtımı sağlar. Böylece iki alüminyum parça birbirine temas etmez ve ısı yalıtımı sağlanır. Metalin doğal rengi kalite hissi yaratır ve projelere estetik bir görünüm katar. Eloksal (gri) yüzey işlemi ile metalik görünümde, istenildiğinde ayna parlaklığında gümüş, siyah, bronz ve altın renklerinde yüzeyler elde edilebilir. Lake görünüm istendiğinde ise çok çeşitli RAL renk alternatifleri bulunmaktadır. İstenilen RAL renginde elektrostatik toz boyama işlemi ile uygulanabilir. Ayrıca, iç ve dış ortamlara bakan yüzeyler farklı yüzey kaplamalarına tabi tutularak projelerde bütünlük sağlanabilir.