• Şeyhsinan Mah. Arpalık 2. Sok. No:50 Çorlu / Tekirdağ

Ofis Tasarımı Nasıl Olmalı

Ofis Tasarımı Nasıl Olmalı

Girişiminiz için yola koyulmaya hazırsanız ofis tasarım seçimi çok önemlidir. Mümkün olduğunca paranızı reklama, tanıtıma ve ürününüzü iyileştirmeye harcamalısınız. İnternet karşılaştığımız Google ofisleri milyar dolarlık şirketlerin fotoğraflarıdır. Bir girişimci büyük düşünüp küçük başlamalı. Ofisi ihtiyacı olduğu kadar olmalı, kullanmadığı alanların kirasını ödememeli... Önemli başlıklar altında dikkat edilmesi gereken noktaları sıralayalım.

Konum

Bu başlığı iki açıdan incelemeliyiz. Tuttuğunuz hazır ofisin adresinin bilinen bir yerlerde olması şüphesiz firmanız adına bir avantajdır. Eminim siz de bir firmayı incelerken iletişim sayfasına bakıp nerede olduğuna göz atıyorsunuzdur. Bilinen bir binada, caddede, semtte olmak firmanızın adına bir avantaj olacaktır. Bilinen bir yerlerde olmalı diye sakın evinizden uzakta, trafikte çok vakit kaybedeceğiniz bir yerde de ofis tasarım tutmayın.

Ücret ve esnek ödeme

Girişimcisiniz ve yarın ne olacağını pek kestiremiyorsunuz. Büyüye bilirsiniz veya kötü senaryoya göre oyundan çıkabilirsiniz. Sizi 12 ay, 24 ay bağlayan kontratlardan kaçmanızı tavsiye ederiz. Bazı servisli ofis tasarım firmaları 1 ay önceden haber vermek şartıyla kontratınız sonlandırabilirler, bazıları ise 12 boyunca ödeme talep edebiliyor. Bir başka nokta ise fiyatlara neler dahil, neler dahil değil diye detaylı incelemenizde yarar var. Beklenmedik sürprizler hesaplarınızı bozabilir. Hazır ofis veya sanal ofis tutacağınız firmadan bu konuda detaylı bilgi isteyin. Ayrılık şartlarını önceden konuşun.

Telefon cevaplama hizmeti

İyi bir santral ve iyi sekreterler sizi olduğunuzdan 10 kat daha güçlü gösterebilir. Santral teknolojisinin neler yapabildiğini bankalar sayesinde artık hepimiz biliyoruz. Mesela şöyle bir anons çok daha yakışıklı olabilir. — Trakya Cam Dekorasyon hoş geldiniz, dahili numarayı biliyorsanız lütfen tuşlayınız. Operatör için bekleyiniz.– Çok personeliniz olmasa bile dahili numara konusu biraz hava katacaktır. Bekleyen müşteriyi sekreterler firmanızın ismi ile karşılar ve sizin cebinize telefonu aktarır. Unutmayın, iyi bir ilk izlenim için ikinci şansınız yoktur.

Ortak alanlar, İnterkinez

Tutacağınız hazır ofis Tasarım veya sanal ofis firmasında ortak alanlar, bahçe, lobi gibi alanlar olması sizi çok farklı kişilerle tanıştırabilir. Ne zaman iyi bir müşteri bulacağınız veya yatırımcı bulacağınız hiç belli olmaz. Mümkün olduğunca bu alanlarda vakit geçirip insanlarla tanışmanız her zaman faydamızadır.

Toplantı odaları

Genelde hazır ofislerde müstakil ofis tasarım alanlarını küçük olur. Müşterilerinizi toplantı odalarında ağırlamanız firmanıza değer katacaktır. Toplantı odalarını gezin, ekipmanları deneyin fiyatları karşılaştırırken nelerin dahil olduğunu sorun. “Adamı kendi bahçende döveceksin” diye bir tabiri var büyüklerin. Müşterinizi kendi toplantı odanıza çağırın, sunumumuzu yapın ve o işi alın. Bir toplantı odasında olmazsa olmazlar; projeksiyon cihazı, beyaz tahta, telekonferansa uygun alt yapı ve kablosuz İnternet.